8. joulukuuta 2017

KIANTO-KALENTERI 2018 on ilmestynyt


Kianto-seinäkalenterin 2018 teemana on Ilmari Kiannon asuin- ja olinpaikkoja, etupäässä kainuulaisia, sillä useimmat etelän tilapäiset asuinpaikat jättivät hänet kylmäksi - vain Kainuu kelpasi hänelle.

Kalenterissa on kuvineen nyt varsinaisten asuinpaikkojen lisäksi sellaisia kuin Niettussaari, Teräväniemi, Antiloopin luola, Hölmölä, jotka olivat kirjailijalle hyvin tärkeitä ja rakkaita. Kalenterin, joka on jo monen keräilijän suosiossa ja jossa on paljon tietoa jota ei kirjoista löydy, alalaidassa kulkee entiseen tapaan Kianto-tietonauha. Kalenterin on jälleen koonnut Raija-Liisa Kianto ja sen on kustantanut Ilmari Kiantoseura ry. 
Ennen joulua ilmestyy myöskin uusi painos kauan kaivatusta kuvateoksesta Nälkämaan Keisari, kustantanut Kiannon Turjanlinna Oy. Viime kesänä ilmestyi painos Kiannon vuonna 1912 kohua herättäneestä kirjasesta Vapaauskoisen Psalttari. Kaikkia näitä voi tiedustella Kianto-seuralta www.kianto.org , Suomussalmen kirjastosta, Oilolasta, Seurahuoneelta sekä Kuutamo Shopista.Kuvaaja: Uolevi Kianto 1957