30. elokuuta 2012

Syysretki Kuivajärven ja Hietajärven vienalaiskyliin la 8.9.

Saarivaarasta Kuivajärvelle rakennetun tien vihkiäisjuhlaa - siltajuhlaa - vietettiin 8.9.1934. Juhlaan osallistui myös ILmari Kianto. Kuva: Karhusen perhealbumi
Ilmari Kianto -seuran tämänsyksyisen retkeen kohteena ovat Kiannolle rakkaat vienalaiskylät Kuivajärvi ja Hietajärvi - Kiannon sanoin: "Venäjän veräjä, aivan erikoisasemassa elelevä taloryhmä, joka ei kuulu varsin Venäjään eikä suorastaan Suomeen, vaan keinahtelee sekä henkisesti että aineellisesti molempien sivistyspuitten välissä.”

Ilmari Kianto ihaili Vienan kyliä nuoruusvuosistaan lähtien. Hän teki 50 vuoden aikana lukemattomia lyhyitä ja pitempiä retkiä. Niistä syntyi seitsemän Viena-aiheista kirjaa sekä lukuisia lyhyempiä kirjoitelmia ja runoja – hyvän matkaa 3 000 sivua.

Lassi Within ja Helinä Romppaisen opastamalle linja-autoretkelle lähdetään lauantaiaamuna 8.9. kello 9 Jalonniemestä. Retki kestää kuusi tuntia. Kuivajärvellä on tilaisuus käydä tsasounassa ja Hietajärven perinnetalossa. Paikallisina opastajina ovat Ella Karttimo, Jyrki Huovinen ja Domnan pirtin väki.

Retken hinta on 20 euroa. Hinta sisältää ruokailun Domnan pirtissä.

Ilmoittautumiset 4.9. mennessä Anna-Liisa Helttuselle, puh. 0400 422 061 tai anna-liisa.helttunen@pp.inet.fi.